Mijn naam is Sanne van Weelden en ik ben geboren en getogen in Heelsum. Van kleins af aan ben ik altijd al bezig geweest met dieren. Van hele dagen helpen op de kinderboerderij tot het uitlaten van de honden van buurtgenoten. Daarnaast had ik natuurlijk zelf ook huisdieren. Ik heb een lieve Amerikaanse bulldog, konijn, twee cavia’s , twee katten, een paard en vissen gehad. Momenteel heb ik nog 2 cavia’s en binnekort krijg ik er een Golden Retriever pup bij.

Op dit moment ben ik werkzaam bij een dierenarts als paraveterinair, en heb ik sinds kort een mooie aanvulling bij mijn bedrijfje erbij. Ik ben nu ook afgestudeerd Pet Health Coach.

Na het VMBO ben ik in 2014 gestart met de opleiding paraveterinair dierenartsassistente op het Aeres MBO Barneveld, voorheen Groenhorst Barneveld. Deze opleiding heb ik in Juni 2018 met succes afgerond. In mijn eerste leerjaar heb ik stage gelopen bij een dierenpension. Het jaar daarop heb ik daar nogmaals stage gelopen en ik ben daar ook gaan werken. Voor ik in het pension ben gaan werken ben ik werkzaam geweest in een manege waar ik graag bezig was.

Omdat ik dus zowel met kleine huisdieren als met paarden bezig ben, heb ik na een stage bij een gezelschapsdierenarts gekozen voor een stage bij Veterinair Paardencentrum Kootwijkerbroek waarna ik een zomer baan aangeboden kreeg. Tot slot heb ik stage gelopen bij de universiteit voor gezelschapsdieren in Utrecht. Na deze stage heb ik toch ontdekt dat ik het allerliefst bezig ben met het dieren verzorgen alleen de keuze tussen paarden en kleine huisdieren kon ik niet goed maken. Hierdoor kwam ik uiteindelijk op het idee om thuiszorg voor huisdieren en paarden te gaan aanbieden. Zo kan ik beide combineren en ik kan mensen helpen met het verzorgen van hun dieren.